Sekcije centra.

Dječiji dramski studio Centra za kulturu općine Travnik – u svojim redovima okuplja djecu i mlade uzrasta do 18 godina. Članovi studija redovno nastupaju u programima Centra, a ostvarili su saradnju i sa programom MESS-a. Predstave koje su izvođene više puta pred travničkom publikom su: „Dječak koji je tražio zmaja“, „Kraljica Veš Mašina“, te „Dječaci Pavlove ulice“- predstava za djecu koja je odigrana i u drugim gradovima, nailazeći na veliko oduševljenje publike, kako najmlađih, tako i njihovih roditelja. Dječiji dramski studio aktivno učestvuje i u programu Centra za kulturu za najmlađe – „Jutro u pozorištu“

Ženski hor Centra za kulturu općine Travnik, „Travničanke“ – repertoar hora je prilagođen potrebama Centra za kulturu, te obuhvata starogradske, narodne i zabavne pjesme, sevdalinke i sl., a ostvario je zapažene rezultate i u drugim bh. gradovima. Već 4 godine su dio tradicionalne „Smotre horova“, u organizaciji J.U. „Centar za kulturu općine Travnik“ i općine Travnik, a na kojoj gostuju horovi iz gradova širom BiH. Redovnu saradnju hor ostvaruje sa Tamburaškim orkestrom Centra za kulturu. Saradnja hora je ostvarena i sa zemljama iz regiona, pa je sa gostima iz Makarske, Centar za kulturu potpisao sporazum o saradnji, tačnije sa Glazbenom školom „Makarska“.

Tamburaški orkestar Centra za kulturu općine Travnik – tradicija tamburaških orkestara u Travniku datira još od kraja 19. stoljeća. Baštineći tu tradiciju, u Centru za kulturu općine Travnik od 2000. godine, djeluje Tamburaški orkestar. Repertoar orkestra je također prilagođen potrebama Centra i obuhvata starogradske, narodne i zabavne pjesme, te ljubavne pjesme- sevdalinke. Orkestar je, osim u Travniku, zapežene nastupe ostvario i u drugim bh. gradovima. Osim sa Ženskim horom Centra za kulturu, vrijedna pažnje je i saradnja ovog orkestra sa KUD-om „Borac“ Travnik.