Dana, 24.3.2018. godine održana je 3. Smotra horova u organizaciji JU “Centar za kulturu općine Travnik”, a u sklopu manifestacije “Dani općine Travnik”. Iz bratimljenog grada Makarske stigli su predstavnici glazbene škole “Makarska” i jedini folklorni ansambli sa tog područja, “Tempet”, sa ciljem proširivanja kulturne saradnje između gradova.

Ovom prilikom potpisan je sporazum o saradnji između JU “Centar za kulturu općine Travnik” i glazbene škole “Makarska”, sve sa ciljem dugoročne saradnje koja će našim sugrađanima donijeti još kvalitetnije, nove sadržaje.

Direktor Centra za kulturu općine Travnik, mr Taik Ganić je predstavio i novi naziv Ženskog hora Centra – “Travničanke” koje su na ovoj smotri, po prvi put, nastupile u novim odorama i pod novim imenom.

Pored “Travničanki” prestavile su se gošće iz Bugojna, Gradski hor “Bugojno”, Gradski hor “Žene Gradačca” Gradačac, Vokalni ansambl “Lašvanske dive” HKC, Nova Bila, vokalna skupina “Tempet” i “Điger bend” iz Makarske.

Centar je odisao raspjevanošću i pozitivnom energijom, što se moglo vidjeti na zadovoljnim licima prisutnih gostiju koji su ispunili veliku salu do posljednjeg mjesta.