Centar je kreirao 1. Pozorišni/art festival za djecu u organizaciji pod nazivom: “Ogledalo svijeta u očima djeteta”  koji je trajao od 26.11. do 29.11.2019. godine.

Ukupno 12 programskih sadržaja u 4 dana uključivali  supozorišne predstave, edukativne i umjetničke sadržaje. Također, festival je povezao mnoge institucije, organizacije i pojedince u oblasti kulture, te odgojno-obrazovnog procesa. Kada su u pitanju predstave za djecu radilo se o 4 pozorišne predstave, dvije profesionalne „Lakonoga“ i „Klovnovska olimpijada“ i dvije amaterske „Klub mrzitelja“ i „Dječaci Pavlove ulice“. Popratni sadržaji programa festivala obuhvatili su 4 radionice i to književnu, glumačku, plesnu i interaktivnu radionicu „lutka Adelina“, zatim plesni show „Pleši i sanjaj“ i „Bajke za dobro jutro i laku noć“.

Akteri prvog festivala za djecu su: Centar kulture i mladih općine Centar Sarajevo, Edu.Kul.Centar, plesni studio i škola plesa PS “Maya” Travnik, Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Kazalište mladih Korifej, glumci Adem Samilhodzic i Irfan Ribić, studio “Makadam” Sarajevo i glumac Rijad Gvozden, odgajateljica mr sci. Adela Dobrić, Hrvatsko kazalište – HAK Travnik, Dramski studio Centra za kulturu Travnik, JU Obdanište Travnik, te osnovne škole: OŠ “Travnik”, OŠ “Turbe”- Travnik i Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik.

Posebna zahvala za podršku festivalu: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture, sporta i mladih SBK/KSB, Općina Travnik, Fodnacija za scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.  Takoder, velika zahvala i medijima, portalima koji su ispratili 4 dana dešavanja festivala.  Kroz Edu.Kul.Centar platformu želimo nastaviti sa ulaganjem u kultivisanje djece jer time ulažemo u zdraviju budućnost.