Kreativni zimski raspust u 2021. godini realizovan je u periodu od 11.1. do 15.1. 2021. godine.

Iako se još radilo u specifičnim uslovima shodno epidemiji Corona virusa, djeca su u manjim podijeljenim grupama, uz sve poduzete epidemiološke mjere uspjela da se igraju, uče kroz igru i kreativno izražavaju.

Poseban akcenat u tim specifičnim uslovima bio je na podsticanju lijepih i poučnih misli, korisnih  savjete, koje su učesnici prikazali kroz prezentaciju, objedinivši dio onog naučili iz kreativnih radionica.

Podijeljeni u dvije grupe, podsjetili su na neke osnovne ljudske vrijednosti koje treba njegovati, te ukazali na prednosti i nedostatke virtualnog svijeta. Osvijestili su nas svojim mislima da trebamo biti darežljivi, plemeniti, pristojni, uredni, te poručili djeci da mobitel, računar, igrice, društvene mreže, niti bilo šta iz virtualnog svijeta, ne smije da utječe na njihovo raspoloženje.

Nakon prezentacije, upriličena je dodjela certifikata mališanima za cjelokupni rad, trud, maštovitost, kreativnost, koja je vladala u Centru za kulturu općine Travnik, tokom ovog zimskog Kreativnog raspusta.