Kreativni ljetni raspust u 2021. godini realizovan je u periodu od 12.7. do 16.7.2021. godine, te je održan u sklopu manifestacije “15. Travničkih večeri”.

Mališani su imali priliku družiti se, igrati, učiti, spoznavati, maštati, kreirati, a sve to kroz zanimljive i poučne radionice, interaktivne igre, maštovite zadatke, zabavne improvizacije. Akcenat je bio na kulturi izražavanja i ponašanja, međusobnom razumijevanju i sporazumijevanju, spremnosti na timski rad, kao i na njihovim emocijama, potrebama, sklonostima, sposobnostima.

Radionice su iz dana u dan realizovane na različitim prostorima kojima Centar za kulturu raspolaže, pa su pojedina djeca imala priliku prvi put posjetiti Kamernu scenu, te osjetiti kako je biti na velikoj sceni Centra za kulturu, što ih je posebno oduševilo.

Na kraju Kreativnog raspusta, zajedničkim snagama i idejama, pripremljen je pano „Travnik, to je moj grad“, te kratka prezentacija o kulturno-historijskim znamenitostima i ljepotama grada Travnika, po uzoru na mural koji se nalazi na novoj ljetnoj sceni Centra za kulturu općine Travnik. Kao nagradu za njihov trud, rad i kreativnost tokom cijele sedmice, nakon prezentacije je upriličena dodjela certifikata kako bi zauvijek imali lijepe uspomene na Centar za kulturu i projekat “Kreativni raspust”.