Javna ustanova„Centar za kulturu općine Travnik“ je u periodu od 16.11. do 20.11.2022. godine organizovala 4. po redu festival „Ogledalo svijeta u očima djeteta“. Radi se o pozorišnom-art festivalu za djecu koji ima za cilj podizanje svijesti o značaju teatarske umjetnosti među djecom, te kreiranje dodatnih sadržaja koji oplemenjuju kvalitet njihove kreativnosti.

U togu ove godine festivala mališani su mogli pratiti predstave za različite dobne skupine, a gosti festivala su bili: JU Centar kulture i mladih općine Sarajevo, sa predstavom „Bajka o ribaru i ribici“, Narodno pozorište Zenica „Oslobodimo umjetnike“, Pozorište lutaka Mostar sa predstavom „Zlatokosa“, Zlatousti, Makarska sa predstavom „Svakom svoje meni tvoje“ , te Dramski studio Centra za kulturu Travnik sa predstavom„Petar Pan“.

Pored predstava, dodatni sadržaji festivala bili su usmjereni na umjetničke-kreativne radionice koje su imale za cilj protaknuti maštu, osloboditi kreativni prostor djece, dati im mogućnost da se izraze, te svakako da nauče nešto. Radionice su bile usmjerene na: „bajke za laku noć“, „scenski pokret“, „tehnike glasa“, „likovnu radionicu“, te „radionicu novinarstva“.

Napominjemo, festival za djecu je ove godine obilježio dva značajna datuma „Svjetski dan tolerancije“ i „Međunarodni dan djeteta“, kao i bio dio „Noći Teatra BiH“, a sve u znaku 25 godina obilježavanja JU „Centar za kulturu općine Travnik“.